Moda anilor ‘20: tinute reprezentative pentru era jazz-ului

fashion haine expuse

Anii ‘20 au marcat istoria modei, evidentiindu-se prin tinute spectaculoase, accesorizate intr-un stil glam. Exuberanta si redefinirea feminitatii reprezinta elementele distinctive ale acestei perioade, astfel ca epoca jazz-ului a fost una a schimbarilor fundamentale nu doar din punct de vedere social, dar si vestimentar. Luxul si bunul gust par sa fie, prin urmare, valorile esentiale ale modei anilor ‘20.

Calatoreste alaturi de noi intr-una dintre cele mai fascinante decade din istoria modei!

The roaring twenties

Ca reper istoric, anii ‘20 se situeaza imediat dupa incheierea Primului Razboi Mondial, fapt care declanseaza o multime de vibratii noi. Printre cele mai importante pentru domeniul modei se numara aceea ca acum au acces la articolele vestimentare de lux oamenii de rand, care pana nu de mult se loveau de limitari in acest sens. Acum, oricine putea purta haine pe care inainte doar nobilii aveau prilejul sa le imbrace.

Stilul Flapper moda anii 20

Stilul Flapper

Stilul Flapper, asa cum a fost supranumit curentul vestimentar din epoca Marelui Gatsby se traduce prin “fata fluture” si desemneaza femeile emancipate, care nu se mai conformau normelor sociale stricte. Liniile simple, drepte si culorile pastelate ale hainelor din aceea perioada erau valorificate prin ornamentatii care mai de care mai stralucitoare si mai impunatoare, ceea ce a facut ca moda anilor ‘20 sa capete un farmec aparte. “Flapper” era conceptul care se regasea deopotriva in modele de rochii din era jazz-ului, dar si in costumatiile de inspiratie masculina adresate doamnelor. Penele si franjurii, aceesoriile vedeta ale acestei decade erau nelipsite pe rochiile retro, dar si pe accesorii. Orice doamna din acea perioada avea cel putin o palarie impodobita cu pene, margele sau alte decoratiuni, care sa ii puna in evidenta frumusetea chipului.

rochii moda an 20

Rochiile, piesele-cheie ale anilor ‘20

Moda anilor ‘20 se focuseaza pe rochii, in ceea ce priveste moda feminina. Caracteristice acestei perioade sunt rochiile cu talia joasa, cu o lungime care nu trece de glezne, dar care nu urca mai sus de linia genunchilor. Penele, paietele, margelele si alte asemenea accesorii fac deliciul rochiilor in voga in anii ‘20. De asemenea, la rang inalt se aflau atunci si tesaturile pretioase, precum matasea, la fel ca orice alt element vestimentar care emana lux.

Drept modele ale unui stil de imbracaminte care transmite bun gust se numara Greta Garbo si faimoasa Coco Chanel. Acestea au facut senzatie in perioada anilor ‘20 prin tinutele uimitoare pe care le purtau.

Reprezentantele de seama ale modei din epoca jazz adoptau, adesea, rochii lejere, fluide, care, in ciuda faptului ca nu aveau neaparat un croi care sa urmeze linia corpului, erau extrem de feminine.

Moda anilor ‘20 revine asa ca este timpul sa iti imbogatesti garderoba cu rochii speciale, care sa iti aduca aminte de una dintre cele mai importante timpuri ale modei. Revino la originile modei haute cauture si poarta rochiile noastre in stilul tau personal! Pentru un look cat mai autentic, completeaza-ti look-ul cu turbane, coliere lungi, bentite sau voalete!