Se incarca...

Moda anilor ‘60: principii si reguli de baza


Moda anilor 1960 a fost caracterizata de stil si atitudine, de la inceputul si pana la finalul decadei. Hainele devin acum o forma de exprimare a personalitatii, mai mult ca in orice alta perioada importanta din istoria modei. De fapt, piesele vestimentare haute couture, care costau o avere, sunt “detronate” acum de articole de imbracaminte casual, mult mai accesibile ca pret. Acestea nu sunt, insa, singurele schimbari care au marcat moda anilor ‘60.


Toată ideea unei întoarceri la tinerețe a fost cea care a condus cea mai mare parte a modei în anii 1960. Gulerele supradimensionate, funditele și ornamentele delicate au miniaturizat femeile și le-au făcut să pară mai mici. Rochiile mini fără formă au subliniat forma naturală a unei femei.

TOP 3 piese vestimentare inspirate din anii ‘60

Finalul anilor 1950 aduce o viziune proaspata asupra modei. Acum, siluetele voluptoase sunt inlocuite de formele slabe, preferate fiind siluetele androgine. Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care fustele scurte - care puneau in valoare picioarele subtiri - au devenit atat de populare in aceasta perioada


Fara doar si poate, stilul din aceasta decada are un farmec aparte. Daca vrei sa porti si tu tinute inspirate de anii ‘60, iata care sunt piesele esentiale care trebuie sa se regaseasca in garderoba ta:
Pantalonii trei sferturi. Se purtau tinutele de inspiratie hippie, ale caror vedete erau pantalonii trei sferturi. Preferate erau modelele evazate, cu talie joasa, deseori accesorizati cu flori sau petice de diverse culori.

Denimul. Un trend atemporal, denimul era in voga inca din acea perioada. La mare cautare erau jeansii, dar si camasile realizate din acest material. De asemenea, erau la moda aplicatiile florale colorate pe aceste piese de imbracaminte.

Rochitele baby-doll. Chiar daca moda anilor ‘60 a avut o puternica tendinta de a promova tinutele comode, nu inseamna ca feminitatea a ramas un aspect secundar. Din contra, aceea a fost perioada in care modelele de rochite baby-doll faceau furori!

Fashion icon-urile anilor ‘60


Jackie Kennedy a fost o prezenta remarcabila a anilor ‘60, evidentiindu-se prin aparitiile sale publice absolut impecabile. Stilul sau era curat, simplu, compus din elemente care o avantajau. Adesea, purta rochii fara guleri si jachete cu croi in forma in “A”, tip capa, care se inchideau doar in partea superioara, cu ajutorul unui buton supradimensionat. Prefera pantofii cu toc mic sau cu talpa plata, o amprenta caracteristica stilului casual promovat in acea perioada.

Din pacate, odata cu asasinarea sotului sau, Jackie Kennedy a renuntat la expunerea mediatica, motiv pentru care a fost nevoie de aparitia unui nou fashion-icon pentru femeile din acea decada.

Brigitte Bardot, o aparitie de asemenea remarcabila, dar cu totul diferita fata de eleganta Jackie.

Stilul abordat de aceasta era mult mai indraznet, desi obisnuia sa poarte haine destul de ieftine. Extravaganta o caracteriza si pe Mary Quant, o alta personalitate care a marcat moda anilor ‘60. Aceasta a fost promotoarea rochiilor scurte si foarte scurte si a imprimeurilor opulente, care atrag privirile. De fapt, designerul francez a creat primele modele de rochii scurte. Alegerile sale vestimentare au stabilit tonul pentru tot restul anilor ‘60: “fashion-is-fun”!

Marilyn Monroe, icona eternă a eleganței și senzualității în anii '50, era cunoscută pentru stilul său sofisticat și feminin.

Marilyn adora decolteurile adânci și spatele gol, creând astfel o imagine provocatoare și sofisticată în același timp. Pantofii cu toc înalt și platformele erau o alegere constantă pentru a-și pune în valoare picioarele lungi și subțiri. Chiar și în momentele de relaxare, Marilyn adopta ținute casual-chic, însă păstra întotdeauna un aer glamour și retro. Stilul ei a reprezentat o sinteză perfectă între inocență și seducție, iar astăzi, influența sa în lumea modei rămâne incontestabilă.

Este binecunoscut faptul ca moda revine asa ca iti propunem sa porti in 2024 una dintre  rochitele baby-doll din oferta noastra!

Articole asemanatoare

Stofa este o tesatura folosita adesea industria vestimentara, majoritatea pieselor realizate din aceasta fiind percepute ca fiinde foarte buna calitate. Este mai groasa decat panza si poate fi realizata din diver...
Este iarna, Mos Craciun pregateste cadourile si majoritatea romanilor asteapta sa se infrupte din sarmale, cozonaci si fripturi. Chiar daca familia, prietenii si sarbatorile iti aduc o doza considerabila de caldu...
Fiecare epoca a adus cu ea noi tendinte si schimbari in lumea modei, iar femeile au fost intotdeauna interesate de aceste schimbari, adoptand elementele pe care le-au considerat atractive sau reprezentative. In t...
Sezonul petrecerilor reprezintă întotdeauna o provocare, dar acum nu mai trebuie să-ți faci griji. Echipa noastră a muncit cu pasiune pentru a-ți oferi o colecție proaspătă, menită să te ajute să ieși din casă cu...
Toamna a debutat timid, cu soare blând și miresme de fructe copte, dar temperaturile deja au început să scadă și cu siguranță gândul îți zboară la acea piesă vestimentară, care să îți completeze perfect ținutele....
Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar asta înseamnă că e momentul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu treninguri de dama confortabile și trendy. Dacă vrei să economisești bani și să arăți fabulos în ...
Tinuta perfecta pentru inceputul anului scolar este o combinatie intre confort, stil si functionalitate, pentru a te simti increzatoare si pregatita sa faci fata provocarilor scolare.
Bun venit Septembrie! Vă dorim ca toamna să vă fie frumoasă, bogată, plină de culoare, de zâmbete și bucurii! Descoperă ținutele potrivite pentru un sezon fabulos!
Te pregătești de cel mai important eveniment din viata și nu ai găsit încă rochia potrivita? La InPuff.ro avem cele mai fabuloase modele de rochii de mireasa și cununie, care cu siguranță te vor cucerii atât pe t...
Bucură-te de perioada gravidității cu cele mai elegante rochii disponibile online. După cum știi, este important să te simți bine și să arăți minunat în timpul sarcinii. Cu toate acestea, este posibil să fie difi...